Milyen problémákon segítenek az intim lézeres eljárások?

brf_logo_2021_FINAL_BLUE_PNG

A tartalom megjelenését a Medinet keretrendszer fejlesztője, a Brandforce támogatta.

A tartalom megjelenését a Medinet keretrendszer fejlesztője, a Brandforce támogatta.

Inkontinencia kezelése

Vizelettartási panaszok, inkontinencia kezelésére, kialakulásának megelőzésére alkalmazott széndioxid frakcionált lézerkezelés. Vizelettartási problémák esetén köhögéskor, tüsszentéskor, lépcsőn járáskor, futáskor, fizikai terheléskor vizeletcsepegés jelentkezhet. Az inkontinencia lézerkezelése során a kollagén rostok újraképződése megerősíti, alátámasztja a hólyagalapot, visszaalakítva a megváltozott anatómiai helyeztet, ami a vizeletvesztéshez vezetett.
A frakcionált széndioxid lézerkezelés az arra alkalmas pácienseken javítja a hüvelyfal tónusát és rugalmasságát, serkenti a hüvelyfalban az új szövet keletkezését.

Hüvelyszűkítő kezelés  /  kisajak és nagyajak rejuvenatio

Többszöri szülés után gyakori probléma, hogy a hüvelyfal elveszíti rugalmasságát, kitágul, falának feszessége csökken. A szexuális aktus örömteli megélése is jelentős mértékben változik. Az ellazult hüvely szindróma / VRS / kezelésére alkalmazott CO2 frakcionált lézer beavatkozás (hüvelyszűkítés) fájdalom és sebészeti műtéti beavatkozás nélkül elvégezhető.  A lézeres kezelés hatására megnő a hüvely izomzatának tónusa és erőssége, csökken a hüvely külső és belső átmérője. A kezelés eredményeképpen a páciensek szexuális élete jelentős mértékben javul.

Hüvelyszárazság kezelése

A menopausa utáni hüvelyfal sorvadás, elvékonyodás következményei az égő, viszkető érzés gyulladás nélkül, a hüvelyszárazság, valamint az intim érintkezés kerülése fájdalom jelentkezése miatt. A frakcionált széndioxid laser kezelés hatására a hüvelyfal megvastagodik eredeti állapotának megfelelően, rugalmassága visszatér, javul a váladéktermelés és megszűnnek a fenti panaszok. A fájdalom eltűnésével újra aktívvá válhat az együttlét. A hüvelyszárazság érzése csaknem teljesen megszűnik.

Condyloma kezelése

A condyloma acuminatum a nemi szerveken előforduló, humon papillomavírus okozta, fertőző szemölcsös elváltozás. A HPV-fertőzés a nemi úton terjedő betegségek (STI) közé tartozik. Előfordulása igen gyakori, főleg a fiatalabb korosztálynál. Fontos tudni, hogy a HPV-fertőzés ellen az óvszer sem véd teljes biztonsággal. A megfertőződés idejét nehéz meghatározni (1-8 hónap lehet, akár hosszú ideig is rejtett maradhat). Kiújulásra hajlamos elváltozás. Egyenetlen felszínű (karfiolszerű), bőrszínű elváltozások. A szemölcsök kezelésének lehetőségei: ecsetelés, fagyasztás, kimetszés, lézeres eltávolítás.

Kisajak plasztika

Mikor érdemes kiajakplasztikát végezni:

  • Eredendően nagy szeméremajak, túlérő kisajkak esetén, mely zavarhat a tisztálkodásban, sportban, nemi életben
  • amikor az életkor előrehaladtával a kisajak kötőszövetes tartalma csökken, méretét is nagyobbnak észlelhetjük, és a külső nemi szervünk színe sötétebb lehet

A kisajkak megnagyobbodása esztétikussá tehető, teljes biztonsággal, rövid lézeres beavatkozással.

Méhszájplasztika

A nőgyógyászati vizsgálatok alkalmával gyakran találkozunk a méhszáj különböző kóros elváltozásaival.

Leggyakoribb hámelváltozások:

  • Ectropium („méhszájseb”)
  • Jóindulatú hámelváltozások a méhszájon
  • Méhszájrepedés

Bizonyos esetben ezek az elváltozások visszatérő, kezelhetetlen hüvelyfolyást (krónikus gyulladás miatt) okoznak, illetve előfordulhat visszatérő pecsételő vérzés, kontakt (együttlétet követően jelentkező) vérzés.

A lézeres méhszájplasztika csak és kizárólag jóindulatú elváltozások (méhszájseb, méhszájrepedés) kezelésére alkalmazható, negatív méhnyakrákszűrés esetén.

Letölthető dokumentumok:

Nincsenek letölthető dokumentumok

Kapcsolódó szolgáltatások:

Intim lézeres kezelések

Intim lézeres kezelések hüvelyszűkítésre, hüvelyi diszkomfortra, enyhe inkontinenciára és méhszájsebre.

Intim lézeres kezelések

Intim lézeres kezelések hüvelyszűkítésre, hüvelyi diszkomfortra, enyhe inkontinenciára és méhszájsebre.

Hasznos volt a bejegyzés?

Ossza meg az ismerőseivel! >>

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: whatsapp

Talán ezek is érdekelhetik

További bejegyzések a tudástárban:

Lézeres kezelések menete

A kezelés során az érzéstelenséget hüvelyi gél érzéstelenítővel biztosítjuk. A műtétek ambulánsan történnek. A beavatkozás 20-25 perces,...

Lézeres kezelések menete

35386802_1917340398297968_4898896576069500928_n (1)

Dr. Penyige Áron

Szülész-nőgyógyász

Elérhetőségek

Magánrendelés